Doma Novice Koledar

Koledar

Jun
20
sob
Naravoslovno – fotografski pohod na Zelenico @ Ljubelj
Jun 20 @ 8:30 – 23:59

V soboto, 20. 6. 2020 vabljeni na naravoslovno fotografski pohod na Zelenico. Zbor je ob 8.30 h na Ljubelju, od koder se boste počasi krenili proti koči na Zelenici. Naravoslovni del bo vodil Janko Meglič, velik poznavalec živalstva in rastlinstva, ter ostalih zanimivosti, ki jih nudi Zelenica.Vodenje fotografskega dela bo vodil amaterski fotograf in vodnik Bernard Alič. Pri vodenju in deljenju znanja bo svoje prinesla tudi načelnica Varuhov gorske narave Asja Štucin. Pohod je namenjen vsem ljubiteljem gorske narave, ki bi radi izvedeli še malo več in pri tem tudi izboljšali svoje znanje. Vzemite si čas zase tudi vi in se pridružite! Udeležba na izletu je brezplačna. Prijave oddajte na: bernard@deteljica.net Oprema: Pohodna obutev in oblačila primerna letnemu času, zaščita pred soncem. Fotooprema: fotoaparati, pametni telefoni, ki jih dnevno uporabljate za fotografiranje.

Poletna muzejska noč: Muzej v temi @ Tržiški muzej
Jun 20 @ 18:00 – 23:59

V soboto, 20. junija na Poletno muzejsko noč vam v Tržiškem muzeju ponujajo posebno doživetje njihovih razstav.Muzej bo odprt med 18. in 24. uro, vstop je brezplačen. Muzej v temi – obisk presenečenjaOb 21.30 bodo ugasnili vse luči, obiskovalci pa si boste lahko razstave ogledali z baterijsko svetilko (ki jo prinesete s seboj). Spoznali boste, kako ponoči v muzejskih prostorih oživijo zgodbe preteklosti, vraže in legende. Kustosi vas bodo po razstavah usmerjali na skrivnosten način. Na muzejskem vrtu pa se boste lahko okrepčali z napitkom iz muzejskega kotla. Zaradi teme in svetlobnih ter zvočnih efektov, obisk Muzeja v temi morda ni primeren za mlajše otroke, ker se lahko prestrašijo.

Jun
22
pon
Aktivni teden športa – prijave @ Tržič
Jun 22 @ 0:00 – 23:59

Športna zveza Tržič, tudi letos za vse otroke od 6. do 15. leta organizira aktivne dneve športa, ki se bodo zvrstili od 29. junija do 3. julija. Otroci bodo uživali v plavanju, se preizkusili v vožnji s supi, obiskali pustolovski park, raziskovali naravo in še mnogo več. Prijave oddajte na Športno zvezo do 22. junija.

Jun
25
čet
Tržiška planinska pot – večdnevna krožna pot po vrhovih nad Tržičem @ iz Tržiča
Jun 25 – Jun 27 (cel dan)

CheraHiking vas od 2. do 5. julija vabi, da se pridružite večdnevni vodeni krožni turi, po vrhovih nad Tržičem. Prijave in informacije na telefonski številki: 031 375 122, ali elektronski pošti: cherahiking@gmail.com.

Extempore,Tržič 2020. @ zbor udeležencev: prostori Krajevne skupnosti Bistrica pri Tržiču
Jun 25 @ 9:00 – 23:59

Kulturno društvo tržiških likovniikov organizira že 9. tradicionalne EXTEMPORE, ki bodo letos v Bistrici pri Tržiču z naslovom TRŽIČ 2020.

Jul
1
sre
Medonosne rože
Jul 1 @ 11:00 – 23:59

Ljudska univerza Tržič vas v sredo, 1. 7. 2020 ob 11. uri vabi na brezplačno delavnico MEDONOSNE ROŽE.

Literarni večer: Dušan Merc
Jul 1 @ 19:00 – 23:59

Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič vas v sredo, 1. julija 2020 ob 19. uri vabi na literarni večer na dvorišče knjižnice. Gost večera bo pisatelj in predsednik Društva slovenskih pisateljev Dušan Merc.

Jul
2
čet
Fotografska razstava: Ljudska glasbila sveta @ Galerija Atrij
Jul 2 – Avg 30 (cel dan)

Člani FS Karavanke vas vabimo na ogled mednarodne fotografske razstave Ljudska glasbila sveta, ki smo jo nadgradili z video predstavitvijo inštrumentov, na ogled pa postavili tudi slovenske ljudske inštrumente. Razstavo si bo mogoče ogledati v mesecu juliju in avgustu od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure ter ob sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 16. ure. Vljudno vabljeni.

Delavnica ‘program Canva’
Jul 2 @ 17:00 – 23:59

Ljudska univerza Tržič vas v četrtek, 2. julija 2020, ob 17. uri vabi na brezplačno delavnico z naslovom ‘PROGRAM CANVA’.

Odprtje fotografske razstave v galeriji Atrij: Ljudska glasbila in glasbeni večer: Bom godca si vzela, bom zmerej vesela @ Galerija Atrij
Jul 2 @ 18:00 – 23:59

Člani FS Karavanke vas vabimo na odprtje mednarodne fotografske razstave Ljudska glasbila sveta in glasbeni večer Bom godca si vzela, bom zmerej vesela. Glasbeni večer bo v četrtek, 2. 7. 2020, ob 18.00 v atriju Občine Tržič. Gosta večera bosta Tomaž Rauch in Robert Bone, ki nas bosta popeljala v svet ne samo slovenske, ampak tudi tuje ljudske glasbe. Prireditvi bo sledilo odprtje fotografske razstave v Galeriji Atrij, ki smo jo člani FS Karavanke nadgradili z video predstavitvijo inštrumentov, na ogled pa postavili tudi slovenske ljudske inštrumente. Razstavo si bo mogoče ogledati v mesecu juliju in avgustu od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure ter ob sobotah, nedeljah in praznikih od 10. do 16. ure. Vljudno vabljeni.