Doma Novice Koledar

Koledar

Sep
30
čet
Pravljice iz knjižnice
Sep 30 @ 17:00 – 23:59

Namenjene so otrokom od tretjega leta starosti naprej oziroma otrokom, ki lahko eno uro samostojno poslušajo pravljico in sodelujejo na ustvarjalnih delavnicah. Pravljice otrokom širijo literarna obzorja, bogatijo besedni zaklad in spodbudijo potrebo po branju. Včasih so popestrene z igricami ali lutkovnimi predstavami, s svojim obiskom pa otroke razveselijo tudi sami pisatelji otroških knjig. Obiskovalce naprošajo, da imajo s seboj eno od treh dokazil – dokazilo o prebolelosti, cepljenju ali negativni test na koronavirus.

Okt
1
pet
Začetek alpinististične in gorniške šole @ Tržič
Okt 1 @ 0:00 – 23:59

Planinsko društvo Tržič in CheraHiking vabijo na vse, ki bi radi nadgradili svoje znanje na področju gorništva in alpinizma. Prijave in informacije na: pd.trzic@gmail.com ali cherahiking@gmail.com, ter na telefonski številki: 031 375 122.

Letni koncert ženske vokalne skupine Kresnice
Okt 1 @ 19:00 – 23:59
Tržiški abonma 2019/2020: GOLA @ Kulturni center Tržič
Okt 1 @ 19:30 – 23:59

Po enoletnem zatišju bo oder Kulturnega centra zopet zaživel. V sklopu abonmaja nam je ostala še ena predstava, ki jo bomo izvedli v četrtek, 30. septembra in 1. oktobra ob 19.30 v Kulturnem centru Tržič. Tokrat bosta na oder Kulturnega centra stopili Tinkara Kovač in Maja Blagovič, v gledališkem prvencu Barabare Volčič, Gola. V Goli spremljamo reakcije dveh popolnoma različnih žensk, ki se pripravljata na zanju pomembna dogodka. Greta odhaja na zmenek: izbrati mora zgolj pravo obleko, se naličiti in si urediti frizuro, a se začne zapletati: sooča se z dejstvom, da se je njeno telo postaralo, spomini jo odnesejo v čas mladostnega hrepenenja in premislek o zmotnih pričakovanjih, pri pripravah pa jo ovirajo še vsi, ki jim je bila vedno na voljo in bi jo potrebovali prav ta večer. Tudi pevka pred koncertom nima miru. Čeprav živita v popolnoma drugačnih svetovih, spletata nekakšen duet enakih reakcij do končnega spoznanja, da bosta le “goli” to, kar zares sta. Gole, brez instrumentalne obleke, se v predstavi prepletajo tudi Tinkarine uspešnice. Po trenutno veljavnih navodilih NIJZ morajo obiskovalci dogodkov izpolnjevati enega od pogojev PCT in na prizorišča lahko vstopajo le z zaščitno masko. Hvala za razumevanje.

Okt
2
sob
Gutenberški dnevi
Okt 2 @ 0:00 – 23:59

Kulturno-umetniško društvo Ampus vas vabi na Gutenberške dneve. V naravni idili, odeti v srednjeveško kuliso, s poudarkom na ruševinah nekdaj mogočnega gradu, vas bomo popeljani v čas visokega in poznega srednjega veka. Osrednji dogodek tega dne bo koncert petčlanske zasedbe glasbenikov Noreia, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske melodije. V zadnjem času skupina aktivno spaja »keltsko« tradicijo z našo lastno dediščino – slovensko ljudsko glasbo, ki je precej bolj bogata kot bi si lahko mislili. Na koncertu bodo obiskovalci tako lahko slišali že nekoliko pozabljene zvrsti naše ljudske glasbe kot so npr. mafrina, mazurka, štajeriš in šaltin

Izobraževalni izlet: skrivnostna Notranjska @ iz Tržiča
Okt 2 @ 0:00 – 23:59

Ljudska Univerza vas vabi na izobraževalni izlet na Notranjsko.

Planinski izlet: Velika Baba (nezahtevna označena pot) @ iz Tržiča
Okt 2 @ 0:00 – 23:59

Planinsko društvo Tržič, vas v soboto, 2. oktobra vabi na planinski pohod na Veliko Babo, ki je najvišji vrh vzhodnega grebena nad dolino Lepene. Prijave in informacije pri Stanku Koblarju na telefonski številki: 040 627 808, ali elektronski pošti: stanko.koblar@gmail.com

Premiera Filmskega portreta o Slavku Bohincu
Okt 2 @ 0:00 – 23:59
Tržiški abonmajček 2019/2020: Na dvorišču @ Kulturni center Tržič
Okt 2 @ 11:00 – 23:59

srčno upamo, da je prišel čas, ko se bomo lahko ponovno srečali in podružili ob gledališkem dogajanju v Kulturnem centru Tržič.Lepo vabljeni k ogledu sklepne predstave Tržiškega abonmaja za otroke, sezona 2019/2020, ki bo v soboto, 2. 10. 2021, ob 11. uri. Gospa Romana in gospod Ferdo sta soseda. Oba kmetujeta in na njunem dvorišču je polno živali. Toda dvorišče je razmejeno z ograjo. To pa zato, ker se Romana in gospod Ferdo po značaju in odnosu do živali zelo razlikujeta. Romana ima živali rada, pušča jim, da se prosto gibljejo, jih ne privezuje in ne zapira v kletke. Gospod Ferdo ravna ravno nasprotno. Pri njem so živali privezane, zaprte, uporablja jih za delo in pridobivanje hrane. Zaradi tega njegove živali večkrat pobegnejo na svobodo, ali k Romani. Soseda se zaradi tega ves čas prerekata. Posamezne vstopnice bodo na voljo po 5,00 eur v TPIC Tržič in eno uro pred predstavo na blagajni Kulturnega centra.

Okt
3
ned
Vzpon na Storžič @ iz Tržiča
Okt 3 @ 0:00 – 23:59

Cherahiking vas vabi, da se udeležite vzpona na Storžič, skozi Žrelo. Prijave in informacije na telefonski številki: 031 375 122, ali po e- pošti: cherahiking@gmail.com.