Doma Novice Koledar

Koledar

Nov
16
pet
Odprtje drsalne sezone @ Drsališče na Ravnah
Nov 16 @ 17:00 – 23:59
Jubilejni koncert ob 10. obletnici MPZ Gorščaki @ Kulturni center Tržič
Nov 16 @ 19:00 – 23:59
Srečanje pogovorne skupine @ Knjižnica dr. Toneta Pretnarja
Nov 16 @ 19:00 – 23:59

V petek, 16. novembra se v knjižnici dr. Toneta Pretnarja ob 19. uri  znova sreča skupina za samopomoč.

Nov
17
sob
Planinski pohod v neznano @ iz Križev
Nov 17 @ 0:00 – 23:59

Planinsko društvo Križe vas v soboto, 17, novembra vabi na planinski pohod v neznano.

Nov
18
ned
Avtorska komedija Vida Valiča: Tvoj bodoči bivši mož @ Kulturni center Tržič
Nov 18 @ 18:00 – 23:59

Vid Valič bi se rad poročil. Že od nekdaj. Ampak, kaj narediš, če se hočeš poročit, pa ne najdeš ta prave? Kaj narediš, če najdeš ta pravo, pa se ona noče poročit s tabo? Kaj narediš, če zasnubiš 20 žensk v dveh letih in ti vsaka reče NE?! In kaj narediš, če ti kakšna dejansko reče DA? »Samsko življenje večinoma ni izbira ampak posledica. Če si samski pri 25ih si normalen moški, če si samski pri 35ih letih te imajo ljudje za psihopata ali geja. Ampak kakšno vezo imajo pri vsem tem menihi?« »Kako osvajat žensko, s katero se hočeš družit samo en večer in kako osvajat žensko, da bo ostala s tabo dlje časa? Ali plešavost pomaga? Kakšna je formula za uspešen zmenek? Pojma nimam! Sem jih dal pa veliko čez.« »Zakaj toliko parov živi na koruzi in drugih žitaricah? Zakaj je poroka za ljudi samo še list papirja, ki ga ni nujno imet. Zakaj smo romantično poroko zamenjali za višje otroške dodatke in cenejšo šolsko prehrano. Pravijo, da je poroka draga stvar ampak na matičnem uradu pravijo, da je prvič zastonj.« »Zakaj se ljudje spremenimo, ko se navadimo drug na drugega. Zakaj ne moremo ostati tako prijazni in uvidevni kot smo bili na prvem zmenku. Kdaj se romanca izgubi, kako jo lahko pripeljemo nazaj in kje nam pri tem lahko pomaga udomačeni piton?« V tej osebno izpovedni komediji bo Vid Valič iskal odgovore na ta vprašanja in morda bo prav on tisti, ki bo na koncu rekel DA. Najbrž ne….ampak mogoče… »Tvoj bodoči bivši mož« je komedija, kjer boste našli koščke svojega življenja, ki jih boste lahko lepili skupaj in Valič vam bo priskrbel lepilo. Opomba: Gledalke in gledalci z nakupom vstopnice ne dobijo dejanskega lepila. Vstopnice so na voljo preko portala mojekarte.si

Nov
19
pon
Dnevi splošnih knjižnic @ Knjižnica dr. Toneta Pretnarja
Nov 19 – Nov 22 (cel dan)

V torek, 20. novembra, je Dan splošnih knjižnic, zato ne spreglejte dogodkov v tednu med 19. in 23. novembrom v naši knjižnici. Poleg knjig, ki jih že tradicionalno podarjamo, vam bomo pripravili še mnoga presenečenja.

Nov
20
tor
Predavanje dr. Irena Mrak: Lepote in posebnosti »nežive« narave Karavank – Geodiverziteta Karavank @ RIS Dolina
Nov 20 @ 18:00 – 23:59

Dr. Irena Mrak Lepote in posebnosti »nežive« narave Karavank – Geodiverziteta Karavank Karavanke so najdaljše pogorje v Sloveniji. V večji meri predstavljajo mejo med Slovenijo in Avstrijo. So izjemno zanimive z vidika biotske raznovrstnosti, ki pa je neposredna posledica tako geografske lege, kot tudi geoloških značilnosti in oblikovanosti površja. V predavanju bodo predstavljene predvsem Karavanke med Tromejo in Tolsto Košuto, s posebnim poudarkom na njihovi razglednosti. Predstavljeni bodo tudi posamezni »geo« pojavi na območju občine Tržič. Posebej se bomo osredotočili na največji skalni podor na današnjem območju Slovenje, ki se je zgodil na južnih pobočjih Košute v času velikega koroškega potresa, leta 1348.

Predavanje: Italija in Madžarska od blizu. @ Knjižnica dr. Toneta Pretnarja
Nov 20 @ 19:00 – 23:59

Vabljeni na predavanje Slovenskega ženskega društva za Mir v svetu ITALIJA IN MADŽARSKA OD BLIZU. Erna KOŠMRLJ, Madžarka, in Vitorio JULIJANO, Italijan, že 20 let živita v Sloveniji. Na predavanju nam bosta predstavila kulturo, zgodovino in marsikatero zanimivost vsak svoje domovine. Nekatera dejstva vas bodo presenetila in morda spodbudila, da Madžarsko in Italijo (ponovno) obiščete tudi sami.

Nov
21
sre
Zdrava telesna vadba @ Zdravstveni dom Tržič
Nov 21 @ 9:30 – 23:59

Srečanja se odvijajo v predavalnici ZD Tržič (vhod ob garažah). Z vami bo Marina Uplaznik, dipl. fizioterapevtka. Ob prvem obisku prinesite s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja.

koncert učiteljev Glasbene šole Tržič @ dvorana Glasbene šole Tržič
Nov 21 @ 18:00 – 23:59

V sredo, 21. novembra ob 18. uri vabljeni v dvorano glasbene šole, na koncert učiteljev Glasbene šole Tržič.