Doma Novice Koledar

Koledar

Feb
9
tor
Predstavitev tematske številke časopisa Kronika – Iz zgodovine Tržiča @ Knjižnica dr. Toneta Pretnarja
Feb 9 @ 19:00 – 23:59

V torek, 9. 2. 2021, ob 19.00 vabljeni na kratko spletno predstavitev tematske številke časopisa Kronika – Iz zgodovine Tržiča. Pripravil in vodil jo bo eden od avtorjev prispevkov, Nejc Perko. Obširnejša predstavitev z obiskovalci je planirana za čas po izteku epidemije.

Feb
10
sre
Ustvarjalna delavnica: Srčki iz slanega testa @ splet
Feb 10 @ 0:00 – 23:59

Ljudska univerza Tržič vas vabi na virtualno delavnico izdelovanja srčkov iz slanega testa. Prijave zbirajo na info@lu-trzic.si

Feb
11
čet
Pregledna fotografska razstava Foto kluba Tržič @ Galerija Atrij
Feb 11 – Mar 4 (cel dan)

Foto klub Tržič je v galeriji Atrij na ogled postavil svojo pregledno razstavo za leto 2020. Vabljeni k ogledu, od ponedejka, do petka, od 9. do 16. ure.

Delavnica: refleksna masaža stopal za domačo uporabo @ splet (preko aplikacije ZOOM)
Feb 11 @ 11:00 – 23:59

Refleksna masaža stopal je terapevtska metoda, ki s pritiskanjem na posamezne cone stopala ali dlani sprosti in harmonizira celotno telo in tako ugodno vpliva na človekovo zdravje in počutje. Preko spletne delavnice, ki jo pripravlja Ljudska univerza, boste izvedleli kako lahko masažo izvajate doma. Za ogled delavnice je potrebna prijava na: info@lu-trzic.si.

Feb
12
pet
Nadaljevalni tečaj Varno gibanje v gorah pozimi
Feb 12 – Feb 13 (cel dan)

Tečaj je primeren za vse, ki radi zahajate v gore osnovne izkušnje na zimskih turah ter ste že uporabljali dereze in cepin. Na tečaju se boste spoznali z vsemi vidiki gora pozimi, ne le lepimi razgledi, snežno opojno belino, občudujočimi selfiji in idealnimi razmerami temveč predvsem z nevarnostmi in skritimi pastmi v zasneženih gorah, ki so v zimskih razmerah lahko še posebej zahtevne. Potek tečaja: 1. dan: zbor na Ljubelju, vzpon do Doma na Zelenici 1536 m priprava opreme, praktične vaje na terenu v okolici koče, večerna predavanja 2. dan: zimska zahtevnejša tura na vrhove/cilje nad Zelenico (odvisno od razmer); preizkus naučenega v praksi (izvedba na terenu med turo – ocena nevarnosti, izbira poti, iskanje zasutega,..) priprava zimskega bivaka bivakiranje 3. dan: zimska zahtevnejša tura na vrhove/cilje nad Zelenico (odvisno od razmer) povzetek in zaključek tečaja ter večerni skupinski sestop v dolino Obvezna osebna oprema: zimska nepremočljiva oblačila in čevlji, čelna svetilka, nahrbtnik, prva pomoč, sončna očala, pohodniške/smučarske palice.Dodatna oprema: dereze, cepin, lavinski trojček (lopata, žolna in sonda), čelada (možnost izposoje dodatne opreme – sporočite ob prijavi kaj vam manjka). Teme ki bodo obravnavane na tečaju: nevarnosti v gorah v zimskem času, najpogostejši primeri nesreč, sneg, značilnosti in nevarnosti snežnih plazov, oprema za zimske ture (kdaj in zakaj rabimo dereze in cepin..) in ustrezna uporaba zaščitne lavinske opreme (žolne, sodne, lopate, nahrbtniki z zračnim balonom), prva pomoč in ustrezno ukrepanje v primeru nesreče v gorah, načini organiziranega iskanja zasutih v snežnih plazovih, gorska reševalna služba (oprema, organiziranost in način dela), gibanje v zimskih razmerah in priprava na turo, orientacija v gorah zimskih razmerah, bivakiranje v gorah (pravila nenačrtovanega bivakiranja v gorah, ki omogočajo preživetje), predavanja z ogledom in komentarjem opreme, razmer v zimskih gorah, nesreč, sproščeni pogovori in vprašanja o različnih situacijah – primeri iz prakse. PRIJAVE IN DODATNE INFORMACIJE:Primož: cherahiking@gmail.com, 031 375 122Prijave do 1. 2. 2021 oziroma do zasedbe mest (12)

Virtualno potopisno predavanje: Gorski kotar @ splet (preko aplikacije ZOOM)
Feb 12 @ 18:00 – 23:59

Gorski kotar je del Primorsko-goranske županije in predstavlja hribovito gozdnato področje med Karlovcem in Rijeko. Središče te regije je mesto Delnice, večja naselja pa so še Čabar (na meji s Slovenijo), Gerovo, Tršće, Fužine, Lokve in Brod Moravice. Če bi radi izvedeli več, vabljeni na virtualno potopisno predavanje po Gorskem kotarju, ki ga organizira Ljudska univerza Tržič. Prijave za dostop do povezave oddajte na: info@lu-trzic.si.

Feb
15
pon
Družabna angleščina z Eleno (spletna delavnica za upokojence) @ splet (preko aplikacije ZOOM)
Feb 15 @ 10:00 – 23:59

Ljudska univerza Tržič vabi na spletno delavnico za upokojence, kateri bi radi obogatili svoj besedni zaklad pri Angleškem jeziku. Dostop do povezave boste prijeli ob prijavi na info@lu-trzic.si.

Feb
16
tor
Predstavitev knjige Aljoša Bagole: Kako izgoreti @ Knjižnica dr. Toneta Pretnarja
Feb 16 @ 19:00 – 23:59

Aljoša Bagola, eden najbolj priznanih in največkrat nagrajenih slovenskih oglaševalskih kreativnih direktorjev, izvrsten pripovedovalec zgodb, priljubljen predavatelj in kolumnist, s knjigo Kako izgoreti prinaša iskreno izpoved o soočenju z izgorelostjo. Vabljeni, da si v torek, 16. 2. 2021 pogledate pogovor z avtorjem, ki bo dostopen na facebook profilu Knjižnice dr. Toneta Pretnarja.

Feb
19
pet
Virtualno potopisno predavanje: Najlepša mesta Slovenije @ splet (preko aplikacije ZOOM)
Feb 19 @ 18:00 – 23:59

Ljudska univerza vas tokrat vabi na virtualno potopisnopredavanje Alenke Veber, ki vas bo v petek, 19. 2. 2021 popeljala po najlepših mestih Slovenije. Prijavo za ogled oddajte na: info@lu-trzic.si, od koder boste prejeli povezavo za ogleda dogodka.

Feb
22
pon
Družabna angleščina z Eleno (spletna delavnica za upokojence) @ splet (preko aplikacije ZOOM)
Feb 22 @ 10:00 – 23:59