Doma Novice Koledar

Koledar

Avg
6
pet
Glasbeni večer v Tržiškem muzeju: Nuška Drašček
Avg 6 @ 20:30 – 23:59

Nuška Drašček je ena najvidnejših slovenskih pevk, ki občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere, samospeva, vokalno-instrumentalnih del do šansona, jazza, slovenske ljudske pesmi, popa, gospela in muzikala. Vabljeni na nepozaben koncert Nuške Drašček, ki bo v petek, 6. avgusta v Tržiškem muzeju. Informacije o nakupu vstopnic nudi Tržiški muzej.

Avg
16
pon
Na planincah luštno je @ Lešanska planina
Avg 16 @ 8:00 – Sep 12 @ 0:00

Namen prireditev je prenašanje tradicije, prikazovanje načina življenja, ki izginja in prenos znanja iz generacije na generacijo. Zadnja leta je bila ponudba Lešanske planine močno okrnjena, zadnje leto pa na planini sploh ni bilo več pastirja.Širši namen je s promocijo in dejavnostjo društva, planino ponovno oživiti, pomagati pastirju pri izvajanju njegove naloge ter s tem spodbuditi, da bo planina postala bolj priljubljena in bo Agrarna skupnost v prihodnjih letih lažje dobila ustreznega pastirja, ki bo planino vodil v smeri razvoja in tradicije in bo spet delovala kot nekoč.Z znanjem in izkušnjami želi društvo pripraviti nastavke za projekte, ki jih bo možno prijaviti na razpise za financirane s strani evropskih sredstev.Za vsa vprašanja in informacije so vam na voljo na FB Lešanska Dobrča, FB Bloski prstki ali na e mail: bloski.prstki@gmail.com.

Avg
20
pet
TO NI SELFI, Avtoportreti članov KUD Načeta paleta @ Galerija Paviljon NOB I Predilniška 12 I Tržič
Avg 20 @ 10:00 – Avg 27 @ 0:00

Odprtje razstave s kulturnim programom in pogostitvijo bo v petek, 20. 8. ob 19. uri.Razstava bo odprta od 20. 8. do 27. 8. 2021, vsak dan ob 10.00-12.00 in 16.00-18.00. Razstavljajo: Maruša Kline, Bojan Toporiš, Klavdija Bogataj, Urša Toporiš, Jelena Dolenc, Jerneja Mihevc, Jošt Belhar, Sašo Bogataj, Mark Mandy, Andrejka Belhar Polanc, Nina Šterman in Luna Moona. Program ob odprtju bo potekal pred galerijo. Nastopili bodo:KOMUNALIKA (Metallica tribute band), Jelena Dolenc in Mark Mandy (poezija) ter SMETNAKI (funk/ska). Program bo povezoval Joe Joe O’Reily. Razstavo bo slovesno odprl tržiški župan, mag. Borut Sajovic.

Avg
23
pon
Razstava ob trideseti obletnici osamosvojitve Slovenije
Avg 23 @ 8:00 – Avg 27 @ 0:00

Razstava se sprehodi skozi nekaj manj kot 150 let naše zgodovine. Vodi nas od prve jasno izražene ideje o združitvi Slovencev v pomladi narodov leta 1848, preko prvič jasno zapisane misli o samostojni Sloveniji leta 1941 in razvoja osamosvojitvene misli med slovenskimi izseljenci, vse do osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko je misel na samostojnost dobila krila tudi v matični domovini. Razstavo si lahko ogledate od 24.06.2021 dalje v galeriji Atrij.

Avg
26
čet
Kopalni izlet Strunjan
Avg 26 @ 0:00 – 23:59

Društvo upokojencev Tržič, vsak četrtek, do konca avgusta, organizira kopalni izlet.

Poletni piknik Društva diabetikov Tržič @ Brunarica Jezerc v Podljubelju
Avg 26 @ 10:00 – 23:59

Društvo diabetikov Tržič vabi na poletni piknik, ki bo potekal v brunarici pri teniških igriščih, in sicer v četrtek, 26. avgusta 2021. Prevoz iz Bistrice bo potekal od 10. ure naprej. Prispevek na udeleženca znaša 10 €.

Avg
27
pet
Festivalu foraminifer @ preko spleta
Avg 27 @ 6:00 – 23:59
16. Vikend (gledališkega) smeha; Filmska prijekcija: Deseti brat @ Kulturni dom Križe
Avg 27 @ 20:00 – 23:59

Kulturno društvo Kruh Križe letos priptravlje že 16. Vikend smeha. V petek si boste ob 20. uri v Kulturni dvorani v Križah lahko ogledali filmsko projekcijo Deseti brat, Kulturnega društva Predoslje. Jurčičev Deseti brat je izšel leta 1866 in velja za prvi slovenski roman. Dramatizacija romana z ljubezenskim trikotnikom, ljudskim motivom desetega brata in narodnostnimi poudarki je pogosto našla pot tako naprofesionalne kot amaterske gledališke odre. Predstavo so posneli v naravnem okolju Predoselj in sosednjih krajev; svojo izjemnost pa so poleg tehnične ekipe dokazali tudi ljubiteljski igralci. Pravi užitek je npr. poslušanje Francija Kozeljav vlogi Krjavlja, ki nam iz oči v oči pripoveduje, kako je hudiča presekal na dvoje…. Izvedbo prireditev bodo prilagodili aktualnim javnozdravstvenim razmeram in navodilom NIJZ. Priporočamovnaprejšnjo rezervacijo vstopnic na tel.: 041-204-952 (David). Vstopnina za posamezno predstavo je 5 evrov. Pri vstopu v kulturno dvorano si nadenite zaščitno masko, razkužite roke in pazite na ustrezno varnostno razdaljo dodrugih obiskovalcev. Predložiti morate ustrezno potrdilo o izpolnjevanju pogojev PCT.

Avg
28
sob
16. Vikend (gledališkega) smeha; Pravljica o carju Sultanu @ Kulturni dom Križe
Avg 28 @ 20:00 – 23:59

V soboto si boste v okviru Vikenda smeha lahko ogledali predstavo, o carju Sultanu v izvedbi Kulturnega društva Kropa. Predstava je namenjena tudi otrokom. Pravljica pripoveduje o vladarju, carju Saltanu, ki si izbere za ženo in mater svojega sina Gvidona najbolj iskreno med tremi vrstnicami. Nevoščljivost ostalih dveh deklet in tašče Babaruhe pa sproži zlo. Tako z zvijačo poskrbijo, da mlado mater in dečka zaprejo v sod in poženejo na odprto morje in prepustijo negotoviusodi….. Izvedbo prireditev bodo prilagodili aktualnim javnozdravstvenim razmeram in navodilom NIJZ. Priporočamovnaprejšnjo rezervacijo vstopnic na tel.: 041-204-952 (David). Vstopnina za posamezno predstavo je 5 evrov. Pri vstopu v kulturno dvorano si nadenite zaščitno masko, razkužite roke in pazite na ustrezno varnostno razdaljo dodrugih obiskovalcev. Predložiti morate ustrezno potrdilo o izpolnjevanju pogojev PCT.

Koncert na Gorenjski plaži
Avg 28 @ 21:00 – 23:59

Kingston, Rok ‘n’ Band in Like The Rolling Stones bodo popestrili večer v soboto, 28. avgusta, od 21. pa vse do 2. ure zjutraj. Letos smo za popoln večer dodali še nekaj tržiških gostincev. Vstopnico po 8€ za študente, dijake in upokojence po 5€ dobite v TPIC Tržič. Na dan dogodka boš zanjo odštel 10€. Velika verjetnost je, da bo tudi še na dan dogodka za udeležence prireditev veljal pogoj PCT, zato vas prosimo, da si zagotovite ustrezna potrdila že pred vhodom na prizorišče.