Doma Novice Koledar

Koledar

Jan
24
čet
Razstava: Karavanke – prostor povezav in razhajanj @ atrij Občine Tržič
Jan 24 – Mar 3 (cel dan)

Tržiški muzej vas vabi na ogled gostujoče razstave Gornjesavskega muzeja Jesenice z naslovom Karavanke – prostor povezav in razhajanj.

Feb
7
čet
Razstava Miha Maleša @ Galerija Paviljon
Feb 7 – Mar 24 (cel dan)

Tržiški muzej vas vabi v galerijo Paviljon na otvoritev slikarske razstave Miha Maleša z naslovom: S poti

Feb
21
čet
Srečanje članov društva slepih in slabovidnih @ Knjižnica dr. Toneta Pretnarja
Feb 21 @ 15:00 – 23:59

V četrtek, 21. februarja ob 15. uri bo v knjižnici srečanje slepih in slabovidnih.

Ura pravljic: pravljice iz modrih ptičjih misli @ Knjižnica dr. Toneta Pretnarja
Feb 21 @ 17:00 – 23:59

v četrtek, 21. februarja ob 17. uri otroci vabljeni na predstavo: Pravljice iz modrih ptičjih misli z Alenka Spacal.

Feb
22
pet
Delavnica ročnih spretnosti @ prostori Društva invalidov
Feb 22 @ 9:00 – 23:59

Društvo invalidov Tržič vas vabi na delavnice ročnih spretnosti, vsak petek v mesecu februarju, ob 9. uri, v prostorih društva invalidov, na Cankarjevi cesti 1.

Feb
23
sob
Muzikal: Nune (za)pojejo @ Kulturni center Tržič
Feb 23 @ 19:00 – 23:59

Trenutno je eden najbolj zanimivih muziklov za publiko in velik prodajni hit v Sloveniji muzikal Nune (za)pojejo, ki je slovenska komična glasbena priredba znanega filma, ki bo dodobra nasmejala slehernika. Govori o pevki, ki so jo policisti pred mafijo morali skriti v samostan, kjer pa je svoje glasbeno poslanstvo prenesla na nune. Zgodba , polna zabavnih pripetljajev , se skozi igro, petje in ples dotakne vsakega, nasmeji obraze in razvedri srce. Reakcije publike so izjemne, na vsaki predstavi imamo stoječe ovacije, publika se celo vrača predstavo gledat še enkrat. Muzikal je koprodukcija Šole petja mag.art. Alenke Gotar ter Glasbene šole Logatec ter nekaterih članic upokojenskega ženskega pevskega zbora Trzinke Nune (za)pojejo je slovenska komična glasbena priredba filma, v katero smo poleg znanih originalnih zborovskih pesmi iz filma (I will follow him, My God idr) vpletli tudi najbolj znane slovenske in svetovne megahite: Ne grem na kolena (Saša Lendero), Hvala za vijolice (Bilbi), Ne gane me (Werner), Iz pekla do raja (Jan Plestenjak), Gospod, težko sem ponižen (Magnifico), You shook me all night long (Ac-Dc),idr… V muziklu nastopajo najboljši varovanci mag. art. Alenke Gotar, ki so že zelo prisotni na glasbenih in gledaliških odrih, so tudi avtorji megahitov (Anže Šuštar, Všeč mi je , ko se smejiš), so dobitniki nagrad na tekmovanjih, festivalih… Gre za resnično velik, zabaven in zanimiv projekt, ki ne pusti nikogar ravnodušnega.

Feb
25
pon
Počitniške delavnice: Pridne roke ustvarjajo @ Knjižnica dr. Toneta Pretnarja
Feb 25 @ 10:00 – Mar 1 @ 0:00

od ponedeljka, 25. februarja do petka, 1. marca, otroci vabljeni od 10. do 12. ure, na počitniške delavnice za otroke od 7 do 12 let z naslovom: Pridne roke ustvarjajo.

Zimska liga v streljanju z zračno puško in pištolo @ Dom krajanov Lom pod Storžičem
Feb 25 @ 17:00 – 23:59

Društvo Lom Pod Storžičem organizira zimsko ligo v streljanju z zračno puško in pištolo za leto 2019. V zimski ligi se izvede 6 serij po 20 strelov, po kategorijah. Tekmovanja se je možno udeležiti vsak ponedeljek do 20. marca ob 17. uri v domu krajanov v Lomu pod Storžičem. Končna razvrstitev za Tržiške športne igre za leto 2019, je seštevek doseženih krogov v najboljših štirih serijah. Prijave zbira Športno društvo Lom Pod Storžičem na telefonski številki: 031 325 243, ali na elektronski pošti: meglican@siol.net ali ob ponedeljkih zvečer v Domu krajanov v Lomu pod Storžičem.

Predavanje psihoterapevtke Violete Irgl @ Knjižnica dr. Toneta Pretnarja
Feb 25 @ 19:00 – 23:59

v ponedeljek, 25. februarja, ob 19. uri vablljeni na predavanje psihoterapevtke Violete Irgl z naslovom: Ker hočem (za)dihati: Spoznavanje preteklosti naših družin in zavestno odločanje za spremembe v sedanjosti in prihodnosti. 3. del. pogovor bo vodila Jana Debeljak.

Feb
27
sre
Individualna pomoč za uporabnike računalnika @ Knjižnica dr. Toneta Pretnarja
Feb 27 @ 11:00 – 23:59

Če vam uporaba računalnika pogosto povzroča preglavice in slabo voljo, vam lahko pomagajo v knjižnici na individualni uri pomoči. Skozi težave in prepreke vas bo vodil Nejc Perko, zaželene pa so predhodne najave na telefonsko številko 04 592 38 83.