Doma Tržič Obvestila Tudi Tržič z brezplačnim WiFi

Tudi Tržič z brezplačnim WiFi

1043
0

Pred dobrim mesecem je tudi tržiško mestno jedro dobilo svoje brezplačno WiFi omrežje – Tržič Free WiFi. Zaenkrat je s signalom pokrito območje Trga svobode z atrijem Občine Tržič, Šolska ulica z Osnovno šolo Tržič, Dvorano tržiških olimpijcev, Ljudsko univerzo in Glasbeno šolo ter del Cankarjeve ceste med avtobusno postajo in kulturnim centrom.

Brezžično omrežje je namenjeno tako občanom kot obiskovalcem Tržiča, ki bodo tako imeli časovno neomejen dostop do spletnih vsebin, do katerih bodo lahko dostopali prek različnih naprav (računalniki, tablice, pametni telefoni). Prenos podatkov je omejen na 500 MB/dan (na uporabnika op.a.).
[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D__9216-copy.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D__9216-copy.jpg” width=”800″ align=”center” title=”LR5D__9216 copy” frame=”true” icon=”image”]
Dostopnost in uporaba sta enostavni. Po izbiri Trzic FreeWiFi omrežja se vam prikaže vstopna stran, kjer preprosto kliknete gumb »vstopi / enter« in že ste povezani s tržiškim brezplačnim wifi omrežjem.

Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic pojasnjuje, da je vrednost vzpostavitve omrežja, ki ga je financirala Občina Tržič, 12.064,37 EUR z vključenim DDV-jem ter dodaja: “Danes, ko za dostop do svetovnega spleta ne potrebujemo več računalnika, saj nam to omogočajo že telefoni in druge naprave, ki nas spremljajo na vsakem koraku je pomembno, da tako domačinom kot tudi našim gostom in turistom omogočimo sodoben kontakt s svetom. Tako se lahko ob kavici, s klopce v parku… z elektronskim sporočilom javijo domačim, objavijo svoje vtise na družbenih omrežjih ter pregledajo ponudbo in dogajanje v kraju.”

Izvajalec javnega naročila je bilo podjetje Kron Telekom d.o.o., ki bo skrbelo tudi za vzdrževanje omrežja, internetno povezavo pa omogoča Telemach d.o.o.

Prejšnji članekBodi HAPPY!
Naslednji članekFOTO: To smo mi!