Doma Novice Tržiške novice Čebelarji

Čebelarji

917
0
Čebelarji
Čebelarski prapor

Čebelarska zveza Slovenije, ob podpori Republike Slovenije, predlaga Organizaciji združenih narodov, da 20. maj postane SVETOVNI DAN ČEBEL.

V okviru te pobude je predsednik čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč v petek, 29. januarja 2016, obiskal Tržič. V atriju Občine so ga gostili člani Čebelarskega društva Tržič, ki ga vodi Vinko Perne.

Predstavitev Čebelarskega društva so obiskali župan mag. Sajovic, ki tudi sam čebelari že 40. let, predstavniki Turističnega društva Tržič, novinarji in ostali občani, ki jih čebelarjenje zanima. Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč je predstavil delovanje društev v Sloveniji, ki slovijo po svoji urejenosti in organiziranosti.. Predstavil je pomen naše avtohtone čebele Kranjske sivke, ki jo krasi delavnost in umirjenost. Poudaril je tudi velike zasluge Antona Janše za razvoj čebelarstva in čebelarjenja. V času cesarice Marije Terezije je postavil Slovenijo na zemljevid čebelarjenja.

Župan je povabil k včlanjevanju v čebelarsko društvo vse, ki jih čebelarjenje zanima, saj je v občini izkoriščena komaj tretjina kapacitet. Društvo šteje 50 čebelarjev, v okviru občinskih meja pa je pa je možnosti za delovanje za prek 150 čebelarjev. Za pogostitev z medenimi dobrotami so poskrbeli člani tržiškega Društva čebelarjev, za dobro voljo pa je svoj meh raztegnil mladi harmonikar.

Več o Čebelarski zvezi Slovenije.

NextGEN gallery is not installed/inactive!
Prejšnji članekOtroško silvestrovanje v Tržiču
Naslednji članek“Sreča ni nekaj, kar pride nasproti …”