Doma Novice Najšportnik Tržiča 2016

Najšportnik Tržiča 2016

209
0

Uroš Ban Najšportnik Tržiča 2016, Klemen Premrl prejemnik plakete za izredne dosežke v alpinizmu

Na prireditvi v tržiškem Kulturnem centru Najšportnik Tržiča 2016, je v ponedeljek, 6. marca, Športna zveza Tržič razglasila najbolj obetavne športnike in podelila priznanja najboljšim športnikom, ki so v lanskem letu osvojili naslove državnih prvakov.

V letošnjem letu se je OŠ Tržič odločila za pomemben projekt, Tržič mesto dobrih misli in želja, ki se mu je s prireditvijo izbire najšportnika pridružila tudi Športna zveza Tržič. Prireditve so se udeležili predstavniki športnega, političnega, družbenega in gospodarskega življenja našega mesta. Program so popestrili Plesni klub Tržič, Plesni studio Špela, skupina November in Klara Jazbec.
Priznanja Športne zveze Tržič so podelili športnikom, ki so v minulem letu osvojili naslov državnega prvaka. Državnim prvakom, ki so naslov osvojili do svojega 16 leta starosti so podelili Mali športni znak, starejšim pa Veliki športni znak Občine Tržič. Priznanja so podeljevali župan mag. Borut Sajovic, Boris Tomazin, predsednik Športne zveze in športnik Uroš Ban. 

Prejemniki Malega športnega znaka
Smučarski skakalec Matic Hladnik, tekačica na smučeh Liza Kavčič, smučarski skakalec Nace Koselj, smučarski skakalec Valuk Markelj, tekačica na smučeh Neža Perko, hokejist in inliner Gaber Podrekar, hokejist in inliner Urban Podrekar, smučarska skakalka Jerneja Repinc Zupančič, Jakob Rozman metalec vortexa, dekliška formacija Plesnega kluba Tržič z Ajdo Amon, Ajšo Račič, Tejo Kovač in Iris Nučič.

Prejemniki Velikega športnega znaka
Hokejist Matevž Ban, hokejist Urban Ban, akrobatski rock&roll plesalec Jaka Jordan, akrobatska rock&roll plesalka Kaja Šmid, tekačica na smučeh Nina Klemenčič, tekačica na smučeh Anita Klemenčič, skakalec v daljino Žiga Plajbes, kegljač Davor Sobočan, plesna skupina Divalicious z Mašo Štucin, Lauro Višnar, Špelo Mandelc, Arielo Mandelc, Nino Zaletelj Iličič, Manco Jerman in Julijo Štefe.

Najbolj obetavni športniki Tržiča za leto 2016
Nominiranca za najobetavnejšega športnika sta bila Miha Aljančič in Rok Šmejic, najobetavnejši športnik pa je postal Miha Aljančič, član Veslaškega kluba Bled. Rok Šmejic tekmuje v telemarku.

 Najboljši športnik Tržiča za leto 2016
Nominiranci za naziv najboljšega športnika so bili: padalec Uroš Ban, kegljač Blaž Čerin, kegljačica Urša Mejač, smučarski skakalec ​Anže Semenič, hokejist Andrej Tavželj in plesalka Laura Višnar.
Tretje mesto je osvojil kegljač Blaž Čerin, drugo mesto pa je dosegel smučarski skakalec Anže Semenič. Z doseženim prvim mestom pa je Uroš Ban, smučar in padalec, postal najboljši športnik Tržiča za leto 2016.

Športna plaketa za izjemne dosežke na področju alpinizma
Leta 1986 je Klemen Premrl začel svojo plezalsko pot v domačem odseku, AO Tržič.

Že po dveh letih je dosegel izjemen dosežek in postal najmlajši Slovenec s preplezano športnoplezalno smerjo z oceno IX po lestvici UIAA. Nadaljeval je s plezanjem v skali, dokler se ni leta1998 udeležil mednarodnega srečanja lednih plezalcev v Franciji. Odtlej se je Klemen popolnoma posvetil ledu. Prestop na plezalni prestol so mu prinesli vzponi v Kanadi, v slapu Helmcken Falls. Najtežje od najtežjega, na meji mogočega. Da ne naštevamo vseh, zadnja smer iz leta 2016, Interstellar Spice, je prvenstvena in najtežja ledna smer na svetu! Klemen je tako edini plezalec na svetu, ki je preplezal najtežje klasične ledne smeri z oceno WI 7+ in najtežje moderne ledne smeri z oceno WI 12 obenem. Edini na svetu.

Med zvezdnike športa pa ga je izstrelilo plezanje plavajočih ledenih gora na Grenlandiji za potrebe podjetja GoPro in glavna vloga v izjemno lepem filmu The Iceland Trifecta, kjer pleza v globinah največjega ledenika Evrope, Vatna.

Klemen Premrl pa ni samo plezalec. Je tudi odličen gorski kolesar, smučar, vsestranski športni navdušenec za športe v naravi.
Za izredno uspešno in pestro športno kariero mu je Športna zveza Tržič podelila Športno plaketo za izjemne dosežke na področju alpinizma.