Doma Novice Koledar

Koledar

Sep
13
pon
Basnga pa da – muuu! @ Lešanska planina
Sep 13 @ 8:00 – Okt 3 @ 0:00

Namen prireditev je prenašanje tradicije, prikazovanje načina življenja, ki izginja in prenos znanja iz generacije na generacijo. Zadnja leta je bila ponudba Lešanske planine močno okrnjena, zadnje leto pa na planini sploh ni bilo več pastirja.Širši namen je s promocijo in dejavnostjo društva, planino ponovno oživiti, pomagati pastirju pri izvajanju njegove naloge ter s tem spodbuditi, da bo planina postala bolj priljubljena in bo Agrarna skupnost v prihodnjih letih lažje dobila ustreznega pastirja, ki bo planino vodil v smeri razvoja in tradicije in bo spet delovala kot nekoč.Z znanjem in izkušnjami želi društvo pripraviti nastavke za projekte, ki jih bo možno prijaviti na razpise za financirane s strani evropskih sredstev.Za vsa vprašanja in informacije so vam na voljo na FB Lešanska Dobrča, FB Bloski prstki ali na e mail: bloski.prstki@gmail.com.

Sep
14
tor
Razstava – Lila Prap: Dinozavri, zmaji, ptiči?! @ Galerija Paviljon
Sep 14 @ 10:00 – Sep 18 @ 0:00

Ob začetku šolskega leta bo Tržiški muzej v Galeriji Paviljon NOB odprl tradicionalno razstavo ilustracij, s katero želijo predvsem otroke in mlade povabiti v galerijo in jim približati likovno umetnost. Tokrat bodo razstavili dela Lile Prap, izjemno priljubljene in mednarodno uveljavljene ilustratorke in pisateljice. Njen opus obsega 17 unikatnih slikanic, ki so bile objavljene v kar 38 državah, okoli 80 tisoč jih je bilo natisnjenih v slovenščini, več kot 600 tisoč pa v tujih jezikih. Na svetovnem sejmu otroških knjig, ki vsako leto poteka v Bologni, je bila avtorica dvakrat izbrana med 97 reprezentativnih ilustratorjev sveta, v Chicagu leta 2002 pa med deset. Dvakrat je bila nominirana za najvišjo nagrado za otroško literaturo – za Andersenovo nagrado. V Tržiču bodo na razstavi zaživele ilustracije iz slikanic Dinozavri?!, Zmaji?! in Ptiči?!, nekatere bodo celo povečane in postavljene v prostor. Pisano razstavo bodo spremljale, prav tako kot v knjigah, radovedne kure, ki bodo na igriv način odkrivale posebnosti razstavljenih (ilustracij) živali. Obiskovalci bodo lahko preverili, če je tržiški zmaj edini, ki se je izvalil iz petelinjega jajca! Razstava bo na ogled od četrtka, 9. septembra. Galerija Paviljon NOB, Predilniška cesta 12, Tržič Odpiralni čas: tor – pet: 10.00 – 12.00 in 16.00 – 18.00, sob: 10.00 – 12.00 Vse aktivnosti bodo izvajali v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

Sep
17
pet
Planinski izlet v Paklenico – ODPOVEDANO @ iz Križev
Sep 17 – Sep 18 (cel dan)
IZOBRAŽEVALNI IZLET – Stopi v čevlje za nova odkritja – Žiri, ogled tovarne Alpina @ Žiri
Sep 17 @ 8:00 – 23:59
Sep
18
sob
D-oživi srednji vek
Sep 18 @ 0:00 – 23:59
Tek po ulicah Tržiča @ Tržič
Sep 18 @ 0:00 – 23:59

V soboto, 18. septembra pa ste vabljeni, da se udeležite 14. Teka po ulicah Tržiča. Tekmovanje šteje za serijo Gorenjska, moj planet in za točke Tržiškega pokala. Tekmovanje bo potekalo ob podpori Občine Tržič in Fundacije za šport. Prijave in informacije pri Športni zvezi Tržič na telefonski številki: 051 354 064. Zaradi prireditve bo zato, v soboto od 8. do 16. ure popolna zapora Trga svobode, Cankarjeve ceste, Partizanske, Šolske Cerkvene, Kosarske in Blejske ulice, ter Virje, Balos in parkirišče tržnica.

Planinski pohod na Tegoško goro @ zbor: Dovžanova soteska
Sep 18 @ 7:00 – 23:59

Planinsko društvo Križe vabi, da se pridružite na planinskem pohodu na Tegoško goro, v soboto, 18. septembra, z zborom ob 7. uri na parkirišču v Dovžanovi soteski. Od parkirišča se boste zapeljali skozi Dovžanovo sotesko mimo Medvodij do Planine Pungrat Pot vas bo vodila s Planine Pungrat po markirani poti do Škrbine (1869 m), ki je vsekana v masiv Košute. Nato boste nadaljevali po travnatih strminah na greben proti Tegoški gori z dvema vrhoma. Pot navzdol bo po brezpotju do Tegoške planine. Prijave do četrtka, 16. 9. sprejema Fani Vreg na telfonski številki: 040 246 650. OBVEZNO UPOŠTEVANJE UKREPOV ZA PREPREČITEV OKUŽBE Z VIRUSOM COVID-19. Organizatorji si pridružujejo pravico do spremembe oziroma odpovedi ture. Udeležba na turi je na lastno odgovornost.

Sep
19
ned
Palačinkin ŽivŽav 2021 – ODPOVEDANO
Sep 19 @ 0:00 – 23:59
Sep
20
pon
DRUŽABNE URICE SLOVENŠČINE ZA TUJCE, II. del
Sep 20 @ 9:00 – 23:59
Krožek: beremo z @ Ljudska univerza Tržič
Sep 20 @ 18:00 – 23:59

Namen študijskega krožka je spodbujati pogovor o prebranem, ne le z gledišča leposlovja. Krožek deluje kot spodbuda za vseživljenjsko izobraževanje na različnih področjih, ki jih ponuja vsakokratna prebrana knjiga. Udeležba je brezplačna.