Doma Tržič Obvestila Mednarodna kampanja DROBTINICA v soboto v Tržiču

Mednarodna kampanja DROBTINICA v soboto v Tržiču

543
0

Rdeči križ Slovenije s sodelovanjem v mednarodni kampanji Drobtinica, ki pri nas poteka že trinajsto leto, dopolnjuje svoje programe socialne pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij. Drobtinica osvešča širšo javnost glede vse bolj pereče problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših – osnovnošolcev ter spodbuja čut za solidarnost s tistimi, ki so se znašli v stiski.

Štirideset v kampanji sodelujočih Območnih združenj Rdečega križa Slovenije bo z vašo pomočjo zbiralo prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni izključno plačilu toplih obrokov za socialno ogrožene šoloobvezne otroke v okoljih, kjer bo kampanja tudi potekala.

Drobtinica bo v Tržiču potekala v soboto, 12. oktobra 2013, na Tržnem dnevu od 9. do 12. ure.

Prostovoljci Rdečega križa Tržič ter osnovnošolci bodo v zameno za prostovoljne prispevke na stojnicah ponujali kruh in pekovske izdelke donatorjev ter delili promocijska gradiva in tako spodbujali solidarnost do socialno šibkejših. Zbrana sredstva bodo namenili za plačilo toplih obrokov za otroke iz socialno šibkejših družin (iz vseh treh osnovnih šol v Tržiču).

Iskreno si želimo, da bo z vašo pomočjo Drobtinica 2013 še uspešnejša, zato jih obiščite na stojnici na Tržnem dnevu.

Prejšnji članekPo Koroškem, po Kranjskem že ajda zori …
Naslednji članekSkupaj nam lahko uspe