Doma Tržič Dogodki Kurnikova priznanja

Kurnikova priznanja

2399
0

Na ta veseli dan kulture, sta predsednica ZKO Tržič, mag. Metka Knific in tržiški župan, mag. Borut Sajovic podelila na odru Kulturnega centra letošnja Kurnikova priznanja.
Dogodek je bil pospremljen z dvema filmskima portretoma letošnjih prejemnikov posebnih Kurnikovih priznanj. Janezom Slaparjem Temšakom iz Grahovš, ki mu je lepa beseda bogastvo in sreča. Ni le pesnik, je tudi kronist življenja ljudi v Lomu pod Storžičem, zbiratelj in kulturno bogat človek.

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/IMG_4961.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/IMG_4961-620×348.jpg” width=”600″ align=”left” title=”IMG_4961″ frame=”true” icon=”image”]
Posebno priznanje je dobila tudi Marina Bohinc, ki jo je v filmskem portretu predstavil Janez Kikelj, ki je tudi član skupine Smeh. Za kolegico Marino je dejal, da je vsestranska amaterska igralka, izborna recitatorka, pevka, moderatorka in prva napovedovalka radia Tržič.

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/IMG_4949.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/IMG_4949-620×321.jpg” width=”600″ align=”left” title=”IMG_4949″ frame=”true” icon=”image”]
»Bila je in bo prva dama tržiških odrskih desk,« je dodal piko na i o portretiranki tržiški odvetnik.
Priznanje si je zaslužila skupina učencev, Teater 8b osnovne šole Bistrica pri Tržiču pod mentorskim vodstvom Marije Bohinjec. Po Kurnikovo nagrado je prišla tudi Saša Meglič, mentorica starejše otroške skupine Karavanke.
Prisotni, v ne ravno polni dvorani Kulturnega centra, so zaploskali obrazložitvi priznanja Mariji in posmrtno njenemu možu Mihu Petku, ki sta pustila globoko sled v publicističnem, vzgojnem in izobraževalnem delu za dobro Tržiča. S Kurnikovo plaketo so nagradili tudi Francija Podlipnika, dolgoletnega dirigenta Pihalnega orkestra Tržič.
Pogled Tržičana Vojteha Kurnika (1826- 1886), ljudskega pesnika, s portreta nameščenega na slikarskem stojalu, na desnem delu odra Kulturnega centra, je bil zazrt zunaj dobrega dvournega programa.

P.S. Ste vedeli in videli, kdo skrbi, da sta zvok in slika kot se šika v Kulturnem centru Tržič ? To sta mladi Klemen Bohinc in Franci Ovsenik, sorodnik Maksa Polanška, ki je nekoč skrbel za dostavo in predvajanje filmov v tržiškem kinu.
[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/IMG_4886.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/IMG_4886-620×468.jpg” width=”600″ align=”left” title=”IMG_4886″ frame=”true” icon=”image”]

Prejšnji članekPodelitev priznanj krvodajalcem
Naslednji članekBronasti Jaro Miščevič