Doma Obvestila Občine Tržič Občina obnovila igrišče pri OŠ Bistrica

Občina obnovila igrišče pri OŠ Bistrica

1825
0

V letu 2011 je Občina Tržič začela s celostno ureditvijo športnih objektov v občini. Investiciji v obnovo igrišča v Križah, kjer se je zgradilo tartansko atletsko stezo in nogometno igrišče ter uredilo košarkaško igrišča, je sledila ureditev notranje telovadnice v skakalnem centru Sebenje za potrebe skakalnega kluba. V letu 2012 je Občina zgradila prvo nogometno igrišče z umetno travo pri Osnovni šoli Bistrica. Lani pa je sledilo logično nadaljevanje urejanja ob šoli v Bistrici, in sicer ureditev celotnega športnega igrišča, kjer sta glavni pridobitvi nova atletska steza v tartanski izvedbi in nova razsvetljava na igrišču.

Poleg tega so obnovljene navijaške tribune, zaletišče in doskočišče za skok v daljino, izvedene so tlakovane površine s pitnikom in sodobna panelna ograja za preprečitev pogostega vandalizma. Za izvedbo investicije lanskoletne obnove športnega igrišča je Občina Tržič uspela pridobiti sredstva Fundacije za šport v višini 47.520,00 EUR, kar predstavlja okoli četrtino celotne vrednosti investicije, ki znaša nekaj manj kot 198.000,00 EUR (z DDV).

„Dobra zasedenost igrišča dokazuje, da je bila investicija potrebna in da je novo sodobno obnovljeno igrišče dobro sprejeto. Pozitivni odzivi so tudi s strani športne javnosti in uporabnikov. Z obnovljenim igriščem so se bistveno izboljšali pogoji za izvajanje športne vzgoje za učence OŠ Bistrica ter za nogometni klub NK Tržič 2012, tako da jim je omogočeno izvajanje treningov v večernih urah. Športno igrišče je v dopoldanskem času na voljo za prednostno uporabo OŠ Bistrica, v popoldanskem in večernem času pa je igrišče odprto za tržiške športne klube ter ostale uporabnike,“ pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

V mesecu aprilu je Občina Tržič financirala tudi dosutje granulata za umetno travo na malem nogometnem igrišču, s čimer se zagotavlja njegova nemotena in varna uporaba ter optimalni pogoji za igre z žogo. Zamenjane so tudi strgane lovilne mreže in mreže na golih. Vrednost izvedenih rednih vzdrževalnih del je znašala nekaj manj kot 10.000,00 EUR.

Zaključek projekta “Obnova športnega igrišča pri OŠ Bistrica” bo v soboto, 17. maja 2014, ob 10. uri, ko bodo na dnevu druženja in gibanja vseh generacij na delaven, aktiven in simbolni način predali namenu

Učence od prvega do petega razreda čaka ob osmi uri zjutraj pohod, učence višjih razredov pa orientacijski pohod. Otvoritev športnega igrišča s kulturnim programom bo ob 10. uri.

Nastopili bodo učenci OŠ Bistrica, plesne skupine, predstavili bodo zdrav življenjski slog, učitelji in učenci bodo igrali med dvema ognjema, podeljene bodo nagrade za najstarejšega in najmlajšega udeleženca ter najštevilčnejšo družino.

Organizirano bo zbiranje zamaškov v dobrodelne namene, meritve krvnega tlaka in sladkorja v krvi ter stojnice z okrepčili. S svojim obiskom bo zbrane počastil junak letošnjih zimskih olimpijskih iger, deskar Žan Košir.