Doma Tržič Dogodki Sprejem medalistov

Sprejem medalistov

1608
0

Na koledarju je bil en velik rdeč X. Z X-om je bil označen 23. marec, zraven pa je pisalo “Žurka za medaliste”.

Uraden začetek je bil na vabilu zapisan ob 18. uri, vendar smo se nekateri zbrali že nekaj prej in skozi prijetne klepete pričakali napovedovalkin glas. Napovedovalka se je že v uvodu opravičila, saj naj bi prireditev vodil Grega Janežič, a je glas kot napovedovalec čez vikend pustil pod prenovljeno velikanko v Planici. Sledil je še aplavz za vse naše Slovenske športnike, ki so tako uspešno končali zimsko sezono.

Najprej je bil na oder povabljen Rok Šmejic, nato Uroš Ban, Matej Bečan in za konec še Žan Košir.

Spomnimo:

  • Rok ŠMEJIC je na SP v telemark smučanju v Steamboat Springsu v Koloradu v kraljevski disciplini klasični telemark osvojil drugo mesto med mladinci.
  • Uroš BAN je poleg Mateja Bečana uspeh dopolnil še z ekipno bronasto medaljo.
  • Matej BEČAN je v nemškem Unterammergauu postal svetovni prvak v paraskiju, kombinaciji skokov na cilj in veleslaloma.
  • Žan KOŠIR je v letošnji sezoni v deskanju na snegu paralelnih discipline kar osemkrat stopil na zmagovalni oder in si tem prislužil tako veliki kristalni globus kot tudi oba posamična mala kristalna globusa. Hkrati pa je v avstrijskem Kreischbergu oz. Lachtalu osvojil še naslov svetovnega podprvaka v paralelnem veleslalomu.

Za zaključek uradnega dela sprejema so nazdravili še s penino, ki jo je odprl in natočil župan, mag. Borut Sajovic. Prijetno druženje in večer je zaključila skupina Folk Idoli.

Prejšnji članekFOTO: Polka je ukazana
Naslednji članekVIDEO: Sprejem tržiških dobitnikov medalj na svetovnih prvenstvih