Doma Tržič Dogodki Tržiški karneval

Tržiški karneval

1747
0

Pustni karneval ja za nami. Tokrat malenkost drugačen, kot smo ga bili mogoče vajeni pretekla leta. Sprevod se je pričel pri hipermarketu Mercator in nato krenil proti staremu mestnemu jedru. Z Lomske strani pa se je mestu približeval “Vomnsk poh”. Vomnsk poh se vleče takrat, kadar od božiča do pusta v vasi ni nobene ohceti. Tradicija, ki jo izvajajo že vrsto let je vsekakor zanimiv dogodek. Letos sta se obe povorki srečali na mestu, ker je bilo včasih mesto prireditve, nato pa sta skupno nadaljevali pot v staro mestno jedro. Sicer odlična kulisa starega mestnega jedra, tokrat po mnenju mnogih ni bila najbolj posrečena izbira, saj maske in ljudje žal niso mogli firbcat in spremljat prodaje, barantanja ter razreza Vomnskega poha.

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D__6965.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D__6965-940×626.jpg” width=”940″ align=”center” title=”LR5D__6965″ frame=”true” icon=”image”]

Na začetku sprevoda je kraljeval petelin, ki je včeraj od župana prevzel ključ mestnih vrat. Sledili so maskirani Pihalni orkester Tržič, hudiči, Nodi z družino, Sneguljčica in njenih sedem palčkov, klovni, gasilci s Samotom na čelu in še veliko zanimivih in domiselnih mask.

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D__6849.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D__6849-940×626.jpg” width=”940″ align=”center” title=”LR5D__6849″ frame=”true” icon=”image”]

Naj vas še povabimo pohod s pustom, ki bo v sredo ob 16.30 krenil proti Sv. Jožefu, kjer bo sežig pusta in predaja Mestnega ključa nazaj županu.