Doma Tržič Dogodki FOTO: Otvoritev Gorenjske plaže

FOTO: Otvoritev Gorenjske plaže

1983
0

Topel zadnji julijski petkov večer je na Gorenjsko plažo privabil množico obiskovalcev. Morje sredi Tržiča, Gorenjsko plažo, smo tudi uradno predali svojemu namenu. Z objektom, vrednim 4,3 milijona evrov Tržič dobiva prelepa vhodna vrata v mesto, skoraj tisoč kvadratnih metrov vodnih površin, amfiteater, ki bo gostil številne kulturne, glasbene in ostale dogodke skozi vse leto in gostinski lokal, ki na svojega gospodarja še čaka.
Tako bo Gorenjska plaža zagotovo postala mesto, kjer se bodo srečevale vse generacije tako športu in rekreaciji kot kulturnim in družabnim dogodkom naklonjeni občani in drugi obiskovalci. Za atraktiven izgled in lepo umeščen objekt v prostor so zaslužni arhitekti iz podjetja Api arhitekti, dogovorjenih rokov gradnje pa so se držali v jeseniškem gradbenem podjetju Kovinar gradnje ST, ki je septembra lani porušilo več kot pet desetletij star bazen in začelo z novogradnjo.

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D__1781.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D__1781-940×626.jpg” width=”940″ align=”center” title=”LR5D__1781″ frame=”true” icon=”image” caption=””]

GORENJSKA PLAŽA V ŠTEVILKAH:
1000 m2 vodnih površin
bazeni lahko sprejmejo 400 kopalcev naekrat
temperatura vode je 26 stopinj
globina bazena je od 135 do 180 cm
prireditveni prostor sprejme do 1000 obiskovalcev
gostinski del bo nudil 120 sedežev
cene vstopnic se gibljejo od 1,20 do 15 eurov
občina je k projektu prispevala 1,3 milijona evra
v logotipu Gorenjske plaže, ki je delo domačinke Eve Remškar je v cvetu gorenjskega nageljna šest natikačev, ki vabijo na plažo, zabavo, sproščenem druženju
Gorenjska plaža je zrasla na prostoru nekdanjega bazena, zgrajenega leta 1961

“Vhod v naše mestno jedro samo potrjuje in nadgrajuje tisto, za kar smo se nekaj zadnjih let trudili. Zadovoljstvu in motivaciji občank in občanov vseh generacij je namenjen komplet projektov, ki so že uspešno izvedeni. Mednje sodijo tri tematske poti; Rožnovenska, Pot treh zvonov ter razgledna učna pot od Čadovelj do Doline v Dovžanovi soteski. V ta sklop uvrščamo tudi dograditev najlepše koče v tem delu Karavank na Zelenici, brezplačen internet v mestnem jedru, prenovljene muzejske zbirke in celostno grafično podobo, ki jo sedaj nadgrajujemo v zgodbi Gorenjske plaže. Tržič si težko predstavljamo brez bazena, saj smo z njim živeli od leta 1961. V tem mestu je marsikaj propadlo, z leti smo ta trend uspeli ustaviti in veseli me, da je Tržič z Gorenjsko plažo dobil vsebino in prostor, ki bo bogatil turistično, rekreativno in kulturno življenje v kraju. Tudi tisti, ki so bili v začetku skeptični do tega, v treh četrtinah z evropskimi sredstvi financiranega projekta, so spremenili stališče. To naše mesto imamo radi in zaslužimo si tudi lep vhod v kraj, v katerem smo doma,” pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Posebne pozornosti s strani župana so bile na odprtju deležne Zora Konič in Draga Koren, dolgoletni članici Splošnega športnega društva Tržič in Marija Klofutar, ki je leta 1961 ob takratnjem odprtju bazena kot dvanajstletno dekle poklonila šopek takratnemu županu. Županu so na odru delali družbo člani Pihalnega orkestra Tržič in plesalci Plesnega studia Špela, v zabavno glasbenem nadaljevanju večera pa so za odlično vzdušje in glasbo poskrbeli člani ansambla Lajb iz Tržiča, Ognjeni muzikanti ter triperesna deteljica znanih obrazov. Domačin Tomaž Ahačič Fogl kljub trenutkom slave ostaja ponosni Tržičan, Daša Gradišek je z glasom pobožala obiskovalce, Vlado Pilja pa je na Gorenjski plaži z nastopom praznoval svoj rojstni dan.

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D__2417.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D__2417-940×626.jpg” width=”940″ align=”center” title=”LR5D__2417″ frame=”true” icon=”image” caption=””]

“HVALA VSEM, za dobro voljo, množično udeležbo, optimizem in ponos ob odprtju še kulturnega dela Gorenjske plaže. Pravijo, da se nas je v večeru zvrstilo do tri tisoč. Hvala tudi za dobrodošle pripombe ideje in nasvete za nadaljevanje projekta. Kot sem rekel, z dogodkom smo se vpisali v šolo. Maturirali bomo v dveh letih s presegom petdeset tisoč obiskovalcev,” je po odprtju povedal župan mag. Borut Sajovic.