Doma Tržič Dogodki Immediate Response – IR14

Immediate Response – IR14

920
0

Začetka mednarodne vojaške vaje smo se na slavnostnem odru udeležili tudi GORŠČAKI – pevski zbor, ki deluje znotraj združenja vojaških gornikov Slovenije.
Na odru smo poskrbeli za pravo vzdušje, zapeli smo kar šest slovenskih domoljubnih pesmi.

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/IMG_0317.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/IMG_0317-940×705.jpg” width=”940″ align=”center” title=”IMG_0317″ frame=”true” icon=”image” caption=””]
Katalena je odpela slovensko himno, Oto Pestner je zapel ob zvokih Ameriškega dixie vojaškega benda, slovenski vojaški orkester pa se je predstavil s svojimi pevkami. Plesalci in še vsi ostali nastopajoči so navduševali vse navzoče pozno v večer. Opaziti je bilo tudi nekaj Tržiških obrazov.

Na vaji “Takojšen odgovor 2014” bodo sodelovale naslednje države: ZDA, Slovenija, Hrvaška, Danska, Velika Britanija, Madžarska, Albanija, Črna Gora, Makedonija, BiH in tudi Varnostne sile Kosova. Kot opazovalke so povabljene države Mediteranskega dialoga (Alžirija, Egipt, Izrael, Jordanija, Mavretanija, Maroko, Tunizija) in Italija. Na vaji bo prisotnih skupaj več kot 1000 udeležencev, od tega v Sloveniji 800.

Lepo vreme in odlična organizacija ter prijazni nagovori so ustvarili zares prijetno vzdušje, zato nekaj ujetih trenutkov delim z vami …

več o projektu si lahko preberete na spodnji povezavi
http://www.obramba.com/novice/kopno/v-nedeljo-zacetek-vaje-immediate-response-2014%E2%80%B3/

NextGEN gallery is not installed/inactive!