Doma Tržič Dogodki Jaro Miščevič zmagal s kolekcijo štirih fotografij

Jaro Miščevič zmagal s kolekcijo štirih fotografij

2273
0

Tokratno, že 36. Regijsko srečanje fotografskih skupin in posameznikov, na temo »Odsev« in »Prosto«, je zaznamoval Jaro Miščevič, član FK Tržič z nagrado za kolekcijo štirih fotografij na prosto temo. Poimenoval jih je »Rdeče kolo, Čakalnica 1, Po šoli in Zgodbe nekega stopnišča«.

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/jaro4.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/jaro4-940×632.jpg” width=”940″ align=”center” title=”jaro4″ frame=”true” icon=”image” caption=””]
»Seveda sem vesel te nagrade za kolekcijo fotografij,« strne prve vtise nagrajenec, ki se je s fotografijo začel ukvarjati ljubiteljsko pred dobrimi 30 leti. Začel je v foto klubu Iskra s fotoaparatom Lubitel in fotografsko pot nadaljeval s Praktiko in tremi objektivi. Neznanec mu je vse skupaj ukradel med dopustom na morju. Jaro si je kupil Olimpusa in do današnje, Canonove opreme, zamenjal še nekaj znamk fotoaparatov. Bil je v Fotografskem društvu Janeza Puharja v Kranju, zdaj je v ponovno oživljenem FK Tržič.
»Pred šestimi leti sva se s prijateljem Robertom vsak na svoj način vstopila v svet makro fotografije,« dodaja nagrajenec, ki mu je žirija sprejela tudi dve fotografiji na temo odsev. Tržiški fotografi so poslali 49 fotografij. Komisija jih je 9 sprejela in nagradila Jarovo kolekcijo. Avtorji sprejetih del so; Sandra Košnjek, Tanja Perko, Pavel Loc, v obeh temah pa Milan Malovrh, Vili Vogelnik in nagrajeni Jaro Miščevič.
Na letošnjem regijskem srečanju, odprtje razstave je bilo danes zvečer v hodniku Mestne občine Kranj, se je za zlate, srebrne in bronaste listine, pohvale in kolekcijo potegovalo več kot 50 avtorjev z več kot 400 fotografijami desetih foto klubov in posameznikov.
Odprtje razstave, v izvedbi Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je požlahtil z igranjem na harfo enajstletni Jernej Mišič iz 6. letnika Glasbene šole Kranj, ki napreduje pod vodstvom mentorice, prof. Bronislave Prinčič.
Organizatorji so se javno zahvalili za izdatno pomoč tudi Boštjanu Gunčarju, ustanovitelju in vodji kulturnega društva, Foto skupine Ime.

NextGEN gallery is not installed/inactive!
Prejšnji članekViljem Vogelnik zdaj F1
Naslednji članekFOTO: Jelendolsko vodovje