Doma Tržič Dogodki Razstava ročnih del Društva podeželskih žena SVIT iz Tržiča

Razstava ročnih del Društva podeželskih žena SVIT iz Tržiča

2932
0

Predsednica društva ga Helena Polajnar in vodja sekcije za ročna dela ga Nežka Jenkole sta mi povedali:

Članice društva se običajno zbirajo na društvenih večerih v obdobju od oktobra do marca. Na teh druženjih poskušajo ohranjati ročne spretnosti, katere počasi tonejo v pozabo obenem pa se učijo novih prijemov pri obdelavi materialov. Izdelujejo uporabne in dekorativne predmete.

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/SVITrazstava_perx_-12.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/SVITrazstava_perx_-12.jpg” width=”900″ align=”center” title=”SVITrazstava_perx_ (12)” frame=”true” icon=”image” caption=””]

Svoje znanje pa širijo tudi na mladi rod, saj sodelujejo s podružnično osnovno šolo Podljubelj. Poleg tega pa sodelujejo tudi z drugimi sorodnimi društvi.

Na razstavi je možno videti ročno izdelane prtičke, voščilnice, volnene kape,rokavice, nogavice ter druge dekorativne predmete in celo nakit ter okraske za božično jelko.

Na ogled in v pokušino pa so članice društva ponudile obiskovalcem tudi svoje kulinarične izdelke.

Na razstavi prikazujejo svoje izdelke tudi otroci iz osnovne šole Podljubelj, kot gostje pa so s svojimi izdelki prisotne Kamniške vezilje.

Foto in tekst: Stane Perko