Doma Tržič Dogodki Fogltown

Fogltown

2500
0

Tomaž Ahačič – Fogl

Začelo se je že… Ja mislim, da se sploh ni začelo ampak je vedno bilo. Bil je. Fogl. Moji prvi koncerti so bili tisti, ki so se prirejali v Tržiču. Na teh koncertih sem “spoznal” tudi Tomaža. Najprej mi je bil zanimiv in domač že samo zaradi priimka. Ali imamo kaj skupnih korenin sploh ni važno. Všeč mi je bil in všeč so na tiste čase imam lepe spomine. Tudi na Fogla. Z leti se mi je zdelo, da izgine in spet pride. Občutek imam, da sem/smo ga srečavali na vseh javnih prireditvah v naši občini. Naj bo to silvestrovanje – korak pred drugimi ali pa šuštarski nedelji. Nekako samoumevno je bilo, da bo na nekem žuru v Tržiču tudi Fogl. Vokal, ki si ga zapomneš. Sem ter tja je ta znan glas do ušes prišel in pride tudi prek radijskih valov. Fino je sredi Portoroža zaslišat znan glas.

Znan obraz ima svoj glas

Ni jih bilo malo, ki so ob napovedih prve oddaje v Tržiču po Tržiško modrovali “kaj se Fogl gre”. Presenečenje. Navdušenje. Fogl Tržičan. In skozi oddajo se je stopnjevalo, Tržiški “fouš” je bledel in vedno bolj je postajal Tržiški. Pokazal je, da zna in je vedno znal. Tržičani smo/so z nestrpnostjo čakali naslednjo oddajo. Elda Viler, Luciano Pavarroti, Elton John,… ni bilo lika v čigar čevlje ni mogel stopiti naš Fogl. Ne samo to, z lahkoto jih je zavezal na pentljo.

Šok

Tudi, ko je bilo televizijskih nastopov konec je nadaljeval in nas razvajal s svojimi nastopi, zazibal je celo en majhn čolniček, ki mu rečemo križarka. Kmalu po tem dogodku je med nami odjeknila vest, da s Tomažem nekaj ni. Ni zastonj v Tržiču Firbec okn, govorice se širijo. Pravilne in napačne. Upali smo, da so tokrat govorice te druge, napačne…

Fogltown

Nemudoma so se začele odvijati razne akcije, ki so tokrat združile Tržič. 8. novembra 2015 smo Tržičani pokazali, da skozi svojo fovšaritnost znamo biti Tržičani in stopiti skupaj. Dvorana Tržiških Olimpijcev je pokala po šivih. Dobesedno. Ljudje niso prišli na koncert, niso prišli po nekaj. Prišli so, ker jim ni vseeno. Nastopajoči, več ali manj vsi slovenski tiči, so prišli za Fogla. Vsi vemo, da kot bi kovaču vzeli tnalo in žerjavico je bolezen Tomažu pobrala to s čimer on kuje svoje pot. Družina že v tako težkih časih potrebuje pomoč. In Tržičani so zažvrgoleli namesto njega. Tržič je postalo mesto Fogltown. To mi znamo! Postali smo že Bronzič, prej Jermanič in mogoče še kdaj kakšno mesto. Na to sem ponosen, da kljub vsemu, ko je treba, pokažemo, da “Mi smo pa Tržičani”.

I’m still STANDING

Ob koncu je na oder stopil tudi Tomaž z družino. Hči Anja je v njegovem imenu prebrala sporočilo, ki ga je sestavil Tomaž. Zahvalil se je organizatorju Domnu Kuraltu in vsem, ki so se ob težki preizkušnji spomnili nanj in njegovo družino. Tomaž je v digitalnih zakladnicah pustil veliko avdio-video materiala. In ob koncu članka ne morem mimo spodnjega videa. Še več, pa jih najdete na Tomaževem Youtube profilu.

Galerija

Prejšnji članekRazstava “DELOVNI PORTRET”
Naslednji članek1. sneg 2015/16