Doma Tržič Kronika Oktobrska ujma 2018

Oktobrska ujma 2018

7945
0

V Tržiču so se napovedi vremenarjev, gasilcev in civilne zaščite žal uresničile. Pravo sliko bo pokazalo šele jutro, vendar že zdaj lahko povemo, da je največ težav prav na tistih koncih kjer se pretaka voda v rečnih strugah.

Do danes je veljalo, da so v Tržiču po zadnjih poplavah rečne struge dobro urejene, vendar je narava vseeno pokazala zobe.

Na posnetkih lahko vidite poplavljeno cesto pred kulturnim centrom ter mostom do osnovne šole. Kako prizadeta bo tovarna Tokos se še ne ve.

Voda, ki se je zlivala po Cankarjevi cesti je ogrožala stanovanjske hiše, iz rečne struge pa je grozila reka Tržiška Bistrica.

V nadaljevanju sledijo posnetki brez komentarja, najprej se ustavimo na križišču, kjer se cesta odcepi v vas Lom pod Storžičem, kjer je reka Lomščica ogrožala most pod Jezom za hidroelektrarno Slap, nato nadaljujemo proti Čadovljam, kjer smo posneli divjanje na sotočju že omenjene Lomščice ter Tržiške Bistrice. Na posnetkih vidimo, kako se voda preliva čez zapornice, opazimo tudi veliko naplavin, ki jih je voda pustila na le teh. Zaradi podorov sta vasici Dolina in Jelendol odrezani od sveta, saj je Tržiška Bistrica odnesla cesto, ki vodi naprej od predora.

Mi bomo poskušali za vas pridobiti nekaj posnetkov, ki bodo pokazali dejansko stanje, vas pa naprošamo, da se ne podajate proti Čadovljam in Dolini, saj je Tržiška Bistrica s spodkopavanjem pripravila nevidne pasti in kaj lahko se vam zgodi, da se vam pod nogami vdre.

Ob 2. uri zjutraj se je že zbral štab civilne zaščite, ki bo do jutra pripravil načrt in potek sanacij.

Koliko škode je v gozdovih in če je prišlo do vetrolomov trenutno še ne vemo.

Vsem prizadetim želimo čim manj zapletov in veliko pomoči v prihajajočih tednih ter jim obenem sporočamo, da so v naših mislih.

Prejšnji članek[Volitve 2018] Predstavitev kandidatov v živo!
Naslednji članekOktobrska ujma – dnevni posnetki