Doma Tržič Kronika Oktobrska ujma – dnevni posnetki

Oktobrska ujma – dnevni posnetki

2923
0

Ko se je zjutraj začelo daniti za večino operativcev ni bilo jutro, ampak so samo odložili baterijske svetilke s katerimi so se prebijali skozi noč. Ko so se vode okoli tretje ure začele umirjati so delavci komunale, gasilci in civilna zaščitna že začeli s prvimi aktivnostmi za odpravo posledic obilnega deževja in divjanja tržiških rek.

Stekla je akcija in jutro je oznanilo grmenje helikopterja s katerim so najprej odleteli v izvidnico, takoj nato pa dostavili še prve najnujnejše stvari prebivalcem Doline in Jelendola. V odrezana kraja so s pomočjo dostavljenih agregatov vrnili elektriko, kmalu pa tudi mobilni signal.

Razdejanje si boste lahko pogledali v mozaiku slik, ki nam jih je odstopil Borut Kavčič, katerega so v Jelendol k staršem ponesle noge.

V Dovžanovi soteski smo ujeli tudi župana občine Tržič, ki se je ravnokar peš vrnil iz Jelendola.

Podobno težko noč so preživeli prebivalci Loma, le, da jim narava ni odnesla vseh dostopnih poti. Tudi v Lomu bodo odstranjevali posledice deževja kar nekaj časa. V pričujočem posnetku bodite pozorni na sledi podivjane Lomščice na fasadi hiše, ki nosi številko Lom 1.

Ob vračanju v Tržič pa smo na Slapu posneli še praznino, ki je zazevala, ko je Dovžanovim voda odnesla stanovanjsko enoto. Od hiše je ostal samo še vetrolov na katerem je hišna številka. Sreča v nesreči bi lahko rekli, da lastnik ni bil doma, saj bi gotovo noč in voda odnesla tudi vse, ki bi le nekaj ur prej legli k počitku.

Skupni imenovalec včerajšnjega in današnjega prispevka je rek brez besed.

Prejšnji članekOktobrska ujma 2018
Naslednji članek[Pogovorni večer] Bojan Križaj | Naš junak in zmagovalec