Doma Tržič Dogodki FOTO: kako so navijali za domačina Žana Koširja

FOTO: kako so navijali za domačina Žana Koširja

2412
0
Devetindvajsetletni Tržičan, Žan Košir je danes s sedmo olimpijsko medaljo osrečil veliko Slovencev. V tržiškem lokalu Casa Latina, tam, kjer je obvestilna tabla z napisom Tržič, so njegovi; mama Tanja, oče Dušan, brat Črt, oba strica in njegovi feni, spremljali Žanovo prvo pot na zimski Olimp.
[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/IMG_0132.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/IMG_0132-940×568.jpg” width=”940″ align=”center” title=”IMG_0132″ frame=”true” icon=”image”]

“Težko je v takih trenutkih biti mama,” je dejala med posameznimi vožnjami Žanova mama, fizioterapevtka ZD Tržič, Tanja. Oče je bil, skupaj z vsemi drugimi, napet kot struna na basu, a je dobro prenašal zgodovinske trenutke novega uspeha tržiškega smučanja.

Sin se je s sedmo, pravljično bronasto medaljo zapisal med tržiške olimpijce in je prvi, ki bo z zimskih olimpijskih iger prinesel medaljo. Kot nam je povedal tržiški župan, mag. Borut Sajovic, ki se je tudi udeležil finalne vožnje, skupaj z navijači, je v avli Dvorane tržiških olimpijcev že blizu 30 portretov Tržičanov, tudi paraolimpijcev. Med njimi je že Žan, ki je deskal že na minulih OIv Kanadi pred štirimi leti. Med portretirance gre tudi hokejist Andrej Tavželj iz Kovorja.

Iz Koširjevih izjav po “bronasti dobi”, medaljo bo dobil danes zvečer, je zavel iz barve njegovega glasu optimistični in sporočilni ton, da je v soboto še deskarski slalom in da se po veleslalomski medalji lahko še kaj večjega pripeti v Sočiju.

Spremljal sem zadnji del dogajanj v lokalu. Več kot besede, naj povedo priložene fotografije.

Že kmalu po sedmi, bronasti olimpijski medalji Žana Koširja, doma iz Pristave pri Tržiču, so se (ne)znanci spravili nad obvestilno tablo Tržiča. (foto: facebook)

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/photo-1.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/photo-1.jpg” width=”800″ align=”center” title=”photo 1″ frame=”true” icon=”image”]

Od danes naprej bo to mesto za nekaj časa BRONZIČ.

Ni izključeno, da se nova “diverzija” na table pripravlja že v soboto….

Prejšnji članekŽan Košir prideskal bron
Naslednji članekŽan Košir je osvojil srebrno olimpijsko medaljo