DomaTržičDogodkiPraznični december v Tržiškem muzeju

Praznični december v Tržiškem muzeju

729
0

DOBRODELNA DRAŽBA SLAŠČIC V SODELOVANJU Z LIONS KLUBOM BLED GOLF
Torek, 2. dec. 2014, ob 19. uri v Pollakovem salonu Tržiškega muzeja

Zaradi posledic gospodarske krize je vsak dan prizadetih vedno več družin in otrok. V teh časih pride prav vsakršna pomoč, ki seveda ne more reševati vzrokov, je pa izkaz podpore in solidarnosti, ki vsaj nekoliko olajša vsakdanjik otrok. Tržiški muzej skupaj z Lions klubom Bled Golf organizira že tretjo dobrodelno dražbo prazničnih slaščic. Sredstva zbrana z dobrodelno dražbo prazničnih slaščic bodo namenjena za pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin, ki obiskujejo tržiške osnovne šole – OŠ Tržič, OŠ Bistrica pri Tržiču, OŠ Križe in Glasbeno šolo Tržič. Z njimi bomo otrokom omogočili plačilo malic in kosil ter krili stroške udeležbe v šoli v naravi, na šolskih ekskurzijah in plačilo šolnine v glasbeni šoli.
Dobrodelno dražbo bo vodil David Ahačič, slaščice za dražbo pa bodo prispevali Društvo podeželskih žena Svit Tržič, Mestna kavarna, Slaščičarstvo Cerkovnik, slaščičarstvo Ma-ja in posameznice in posamezniki iz Tržiča.

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR__2121-copy.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR__2121-copy-940×626.jpg” width=”940″ align=”center” title=”LR__2121 copy” frame=”true” icon=”image” caption=””]
TA VESELI DAN KULTURE- DAN ODPRTIH VRAT TRŽIŠKEGA MUZEJA
Sreda, 3. december

Na rojstni dan velikega slovenskega pesnika Franceta Prešerna številne slovenske kulturne institucije odprejo svoja vrata. V Tržiškem muzeju si lahko obiskovalci brezplačno ob strokovnem vodstvu kustosov ogledajo nove muzejske razstave.
11:00 : Strokovno vodstvo dr. Bojana Knifica po razstavi čevljarske zbirke Tržiški šuštarji
12:30 : Strokovno vodstvo kustosa Boštjana Megliča po razstavi Smuk! v Slovenskem smučarskem muzeju
16:00 : Strokovno vodstvo dr. Bojana Knifica po razstavi čevljarske zbirke Tržiški šuštarji
17:30 – Strokovno vodstvo kustosa Boštjana Megliča po razstavi Smuk! v Slovenskem smučarskem muzeju.

MIKLAVŽEV SPREVOD PO MESTNEM JEDRU TRŽIČA IN POHOD Z BAKLAMI NA SV. JOŽEFA
Petek, 5. december

Ob 18. uri se bodo v atriju Občine Tržič zbrali otroci ter ob petju ljudskih pevcev Kranjskih furmanov in voditeljice prireditve Ane Peharc pričakali prihod Miklavža. Nato bo po starem mestnem jedru krenil sprevod na čelu katerega bo voz z Miklavžem, angelčki in parklji. Pot bo potekala po Trgu svobode in Partizanski ulici do Kurnikove hiše, kjer se bo Miklavž poslovil od otrok.
Ob 19. uri, takoj po koncu Miklavževega sprevoda se bo izpred Kurnikove hiše pričel pohod z baklami na cerkev sv. Jožefa nad Tržičem. Bakle bodo razdeljevali gasilci GD Tržič. Pohod bodo spremljali pevci ljudskih pesmi Kranjski furmani, ki bodo nastopili tudi v cerkvi sv. Jožefa. Ob cerkvi se bodo udeleženci lahko pogreli s toplimi napitki, nato pa krenili v sprevodu do atrija Občine Tržič, kjer bo potekal Miklavžev sejem v organizaciji Mestne kavarne.
Pri Miklavževem sprevodu in pohodu z baklami bodo sodelovali otroška skupina Decembrčki, ljudski pevci Kranjski furmani in Konjeniško društvo Dobrča.