Doma Tržič Dogodki 43. Mednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja v Tržiču – MINFOS 2015

43. Mednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja v Tržiču – MINFOS 2015

2178
0

Vsak drugi vikend v maju se v Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču na Mednarodnih dnevih mineralov, fosilov in okolja vrsto let srečujejo številni ljubitelji naravne dediščine.

Družijo jih kamni, minerali in skrivnosti zemlje. Raziskano, neraziskano ter vse tisto, kar slutijo, nekje čaka, da odkrijejo. Obiskovalcem je v času razstave na voljo program, kjer prav vsak najde kaj zanimivega zase. Skupaj lahko pokukamo v dogajanja izginulih svetov in spoznavamo zaklade iz geološke zgodovine naše Zemlje. Z ogledi strokovnih razstav obogatimo znanje in se pogovorimo s strokovnjaki. Največ zanimanja, predvsem med mladimi, je namenjeno izobraževalnim in ustvarjalnim delavnicam.

[lightbox link=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D3552.jpg” thumb=”https://www.trzic.net/wp-content/uploads/files/LR5D3552-940×627.jpg” width=”940″ align=”center” title=”MINFOS 2015″ frame=”true” icon=”image” caption=””]

Stojnice prodajnih razstavljavcev z mednarodno udeležbo iz držav EU, držav bivše Jugoslavije, Pakistana, Rusije, Maroka, daljne Indije, Pakistana in ostalih celin sveta so paša za oči, ponudba predvsem naravnih in obdelanih mineralov je pestra in kvalitetna. Ljubiteljice in ljubitelji nakita lahko na enem mestu najdejo darila za vse priložnosti.

Zanimivo doživetje so vodeni ogledi v Dovžanovo sotesko, ki je zaradi edinstvenega nahajališča paleozoiskih kamnin zavarovana kot naravni spomenik, in v Antonov rov v Podljubelj. Vrata za ogled zbirk odprejo tržiške galerije in muzeji.

Tržiški gostinci v času prireditve nudijo gostom domače kulinarične specialitete. Na pokušino in k nakupu domačih dobrot vabijo turistične in ekološke kmetije v okolici, k ugodnemu nakupu pa trgovski centri v okolici.

Prejšnji članekTržni dan in veliki humanitarni dogodek
Naslednji članekFOTO: Prikaz partizanske bitke proti sovražniku