Doma Tržič Dogodki – Reportaža

[47. MINFOS 2019] – Reportaža

1186
0

Drugi vikend v maju je v Tržiču že tradicionalno rezerviran za dneve mineralov, fosilov in okolja.

Letošnji MINFOS je bil že 47. po vrsti. Ljubitelji kamnin in ostalih skrivnosti zemlje, so si lahko ogledali pestre zbirke, ki so jih na ogled postavili različni razstavljavci. Ti so v naše kraje prišli iz držav EU, bivših držav Jugoslavije kot tudi Afganistana, Pakistana, Rusije, Maroka in Indije.

Glavnemu organizatorju dogodka – Društvu Plac iz Tržiča so na pomoč priskočili še Društvo prijateljev mineralov in fosilov Slovenije ter Prirodoslovni muzej Slovenije.

S podpisom Zelene politike slovenskega turizma smo sprejeli 10 trajnostnih načel, s katerimi se zavezujemo k trajnostnemu delovanju in nenehnemu prizadevanju za izboljšave. S tem strmimo k hitrejšemu uvajanju trajnostnih modelov v slovenski turizem, tako na ravni turističnih ponudnikov kot destinacij.
Župan mag. Borut Sajovic je to zavezo potrdil s podpisom dokumenta na uradni otvoritvi.

Spremljajoči dogodek MINFOSA je bit tudi sobotni tržni dan, kjer so se mimoidoči poleg stojnic z lokalnimi izdelki lahko ogledali tudi delavnico geologov.

Otroci so izdelovali nakit s Tino Mežek, tudi srčke saj je Tržič mesto dobrih misli in želja. Svoj projekt Firbčn pa so predstavili učenci OŠ Križe.

Celotni vikend so se obiskovalci MINFOSA lahko udeležili vodenih ogledov v Dovžanovo sotesko ali Antonov rov v Šentanskem rudniku, kamor se je odpravila tudi naša kamera.

Prejšnji članek[KREATIVNI PODJETNIŠKI VEČER] Uroš Štefelin
Naslednji članek[Ljudska univerza Tržič] zaključek osnovnošolskega podjetništva 2019