Doma Tržič Dogodki V hokeju so se pomerili Tržičani in Selani

V hokeju so se pomerili Tržičani in Selani

1663
0

V petek, 13.1.2017,  sta se na drsališču Balinarskega društva Ravne v hokeju na ledu v prijateljski tekmi pomerili ekipi Tržiča in Sel z avstrijske Koroške. Sosedje z druge strani Košute so, kljub slabim razmeram na cesti in uradno zaprtega prelaza Ljubelj, brez težav s klubskim kombijem prišli na Ravne.

Za moštvo iz Sel so igrali Jaka Dovjak, Martin Kelih, Miran Kelih, Roman Roblek, Krisi Čertov, Egon Parte, Niklas Travnik in Marko Oraže. Manfred Furjan, predsednik športnega društva DSG Sele, pa se ni uspel pridružiti svoji ekipi, kar mu je preprečil sneg na poti iz Ljubljane.

Za Tržič so se borili Martin Belhar, Danilo Hafner, Ivko Japelj, Silvo Japelj, Zoran Jelar, Nik Oman, Anže Pančur, Grega Podrekar, Gregor Rožič, župan Borut Sajovic, Luka Teran in vratarja Viktor Jelar in Jernej Čerin. Legendarni tržiški vratar Lovro Hladnik – Lorček, tehnični vodja ekipe, pa je bil zaradi poškodbe odsoten.

To je bilo že tretje srečanje hokejskih navdušencev z obeh strani meje. Dvakrat sta se moštvi pomerili na naravnem drsališču v Selah, kjer so slavili Tržičani.

Tekmo je sodil domačin Marjan Kopač, ki je bil v hokeju najbolj aktiven v osemdesetih letih.

Tekma je potekala v prijetnem in prijateljskem vzdušju. Zmagali so gostje s Koroške z rezultatom 1:2.

Po končani tekmi so organizatorji za obiskovalce pripravilil srečelov »Bližanje paka«. Kljub hladnemu in sneženemu večeru si je tekmo ogledalo lepo število obiskovalcev. Po ogledu napete tekme so imeli tudi možnost nakupa srečk za srečelov. Na voljo je bilo sto dobitkov in kot glavni dobitek, prispevek sponzorja HobiCenter.si, električna motorna žaga.

Tekmo so podprili še Občina Tržič, Vprašaj d.o.o. in Balinarski klub AC Žepič.


The requested photo source cannot be loaded at this time. Photoset not found